Op de Eerste Nederlandse Montessorischool van Stichting het Rijnlands Lyceum hebben ze een breed cultuuraanbod. Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit activiteiten waar zij met de kinderen heen gaan. Ook zetten zij regelmatig vakdocenten van buiten in voor inspiratie en ondersteuning rondom de werkvormen.

creativeworkshops enms
Directeur Yvonne Schuller kwam via het platform Andersom Den Haag in contact met Daniëlle van der Holst, eigenaresse van Creative Workshops Nederland. Het kleuterthema van dit blok is ‘gezond’, dus enorm verrijkend om een 4-weekse lessenserie dans te verzorgen en het af te sluiten met een voorstelling!

Dansdocent Shanna ging met de kleuters aan de slag. Op verschillende liedjes die met gezond eten en bewegen te maken hebben werd gedanst. De kleuters vonden het wel een beetje spannend, want er kwamen veel ouders, opa's, oma's, broers en zussen kijken. Op het einde was een feestelijke afsluiting waarin al het publiek mocht meedansen.

Feestelijke afsluiting

Bekijk hieronder het filmpje dat Daniëlle op De Eerste Nederlandse Montessorischool maakte tijdens de feestelijke afsluiting van het thema. 

De voordelen van kleuterdans

Dans heeft een positief effect op de cognitieve ontwikkeling, maar ook op het stimuleren van de motoriek, creativiteit en de muzikaliteit. Daarnaast zorgt dans ook voor verbinding tussen de leerlingen. Een bijkomend voordeel is dat de leerkrachten tijdens de aanwezigheid van de vakprofessional tijd hadden voor andere werkzaamheden.

Benieuwd wat Creative Workshops Nederland voor jouw leerlingen en leerkrachten kan betekenen? Bekijk het volledige aanbod hier.