Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen voor scholen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor scholen

Ondersteuning voor scholen bij anders organiseren

Onze kennismakelaar Juul van der Meer ondersteunen basisscholen bij het anders organiseren en de inzet van externe vakprofessionals. Ook ondersteunt de kennismakelaar scholen bij het gebruik van het platform Andersom Den Haag.

De ondersteuning vanuit de kennismakelaar is vrijblijvend en kosteloos. Neem gerust contact op met Juul via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te verkennen wat we voor jouw school kunnen betekenen.

Voor aanbieders

Kijk op de pagina voor aanbieders voor meer informatie en veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met projectleider Leora Tonus via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over het platform

Als je vragen of opmerkingen hebt over de inhoud van Andersom Den Haag of een mooi praktijkvoorbeeld over anders organiseren wil delen, neem dan contact op met contentmanager Stefanie Crone via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij vragen over aanmelden als school of aanbieder, het toevoegen van content of technische vragen over het platform, kan je ook bij Stefanie terecht. 

Voor de pers

Voor meer informatie over Andersom Den Haag en/of persaanvragen, neem contact op met communicatiemanager Judith Bom via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veelgestelde vragen door scholen

  • Klik rechtsboven op ‘Inloggen’
  • Klik op ‘Ik heb nog geen account. Maak een account aan’
  • Selecteer ‘Als school'
  • Vul je voor- en achternaam en je e-mailadres van school in
  • Maak een wachtwoord aan
  • Selecteer de naam van de school waar je werkzaam bent en vul jouw functie in
  • In je mailbox ontvang je een verificatielink waarmee je jouw account kunt activeren (check 'spambox' als de link niet in de inbox zit)
  • Klik rechtsboven op ‘Inloggen’ en log in met de door jou aangemaakte gegevens.
  • Je hebt nu toegang tot het volledige onderwijsaanbod, ook kun je activiteiten opslaan als favoriet 

  Neem bij vragen contact op via info@andersomdenhaag.nl.

  Ja, we hebben een beknopte handleiding gemaakt die je kunt printen of kunt doorsturen naar collega's die gebruik gaan maken van het platform. Download handleiding.

  Ben je een samenwerking met een aanbieder aangegaan? Wij zijn altijd op zoek naar mooie praktijkvoorbeelden die andere scholen weer kunnen inspireren. Wil je andere scholen inspireren met jullie ervaringen? Neem dan contact op met onze contentmanager via info@andersomdenhaag.nl.

  De onderwijskwaliteit is steeds meer een gedeelde verantwoordelijkheid. In samenwerking met Andersom Den Haag hebben De Haagse Hogeschool en Inholland Den Haag een scholingstraject ontwikkeld dat bijdraagt aan de versterkte rol van vakprofessionals binnen het basisonderwijs. Ook de gemeente Den Haag draagt bij aan een scholingstraject gericht op pedagogisch-didactische kennis en vaardigheden. Lees hier meer over het scholingstraject voor vakprofessionals.

  1) Je gebruikt Andersom Den Haag om samenwerkingen aan te gaan met vakprofessionals voor het anders organiseren van je onderwijstijd.

  2) Je vindt eenvoudig activiteiten van externe aanbieders. Gebruik de filters om gericht jouw gewenste aanbod te vinden.

  3) Je kunt samen met collega's lijstjes met favoriete activiteiten samenstellen.

  4) Je neemt rechtstreeks contact op met externe aanbieders om concrete afspraken te maken.

  5) Je vindt inspirerende verhalen en praktische informatie over het inzetten van externe aanbieders in jouw school.

  • Locatie of bestuur is te allen tijde gerechtigd rechtstreeks met de Flexibele Arbeidskracht een dienstverband aan te gaan. Hiervoor zullen geen kosten in rekening gebracht worden, indien de termijn van terbeschikkingstelling hieraan voorafgaand minimaal 1040 uur heeft geduurd of de Flexibele Arbeidskracht één (1) jaar voor locatie of bestuur heeft gewerkt.
  • Bij eerdere overname van de Flexibele Arbeidskracht wordt, indien van toepassing, een vergoeding naar rato betaald, uitgaande van een inzet van 1040 uur (of 9 kalendermaanden bij deeltijdbanen). De vergoeding wordt als volgt berekend: 1040 uur minus de reeks gewerkte uren maal 25% van het uurtarief (exclusief btw). 
  • Indien Flexibele Arbeidskracht binnen drie (3) maanden na overname terugkeert naar bureau, betaalt bureau een gedeelte (naar rato) van de overnamekosten terug aan locatie of bestuur. 
  • Er vindt geen actieve werving en selectie plaats, zowel fysiek als op sociale media, bij Haagse schoolbesturen of scholen van Haagse schoolbesturen.
  • De aanbieders op Andersom Den Haag zijn verantwoordelijk voor hun eigen tarieven. Andersom Den Haag streeft transparantie na: bij elke activiteit staat de prijs of een gedegen indicatie daarvan.
  • Aanbieders op Andersom Den Haag committeren zich aan de door de convenantpartners gemaakte afspraak aangaande de maximale uurtariefstelling van de individuele docent van €75,00.
  • Dit houdt in dat op het platform Andersom Den Haag alle partners en aanbieders hun kosten zo presenteren dat duidelijk is dat dit maximale uurtarief niet wordt overschreden.
  • Naast uurtarieven kunnen door aanbieders ook overige kosten in rekening gebracht worden zoals reiskosten, materiaalkosten en eventuele voorbereidingskosten.
  • In overleg met de school komt men tot een totaalprijs, met inachtneming van het maximale uurtarief van de docent. Deze kosten dienen altijd inzichtelijk gemaakt te worden door de aanbieder.
  • Andersom Den Haag bepaalt geen tarieven, maar kan aanbieders met een uurtarief hoger dan het afgesproken maximale tarief geen plek bieden.

  Je meldt je op Andersom Den Haag niet aan als school, maar individueel als directeur, coördinator, leerkracht, etc.

  Omdat je je aanmeldt met een e-mailadres van school en het BRIN-nummer van je school, word je automatisch gekoppeld aan collega's. In een (afgesloten) omgeving kunnen jullie favoriete activiteiten opslaan.