Onze kennismakelaars Leora en Marthe zijn echte verbinders en staan in nauw contact met scholen en aanbieders. Leora deelt hoe de samenwerking tussen school De Tweemaster en aanbieder DoeDagen tot stand is gekomen.

WeZijn Transvaal zomerschool

Leora Tonus, kennismakelaar bij Andersom Den Haag: 'Eén van de leukste dingen aan mijn werk bij Andersom Den Haag, is toch wel concrete matches en dus verschil voor leerlingen maken. Zo ook deze week: dinsdagmiddag krijg ik bericht van interim directeur Maurice Schaepkens, die voor OBS De Tweemaster graag vakprofessionals op maandag- en vrijdagochtenden wil inzetten. Gelijk ga ik op zoek naar mogelijkheden en passende aanbieders.

Op woensdag bel ik Ingeborg De Wolff, oprichter van DoeDagen, en zie ik een kans bij de toffe lessenseries die zij aanbieden, waarbij leerlingen ontwerpend gaan leren in de klas. Donderdag hebben Erna de Moedt, schoolleider van de Tweemaster, en Ingeborg toevallig een afspraak. Hierbij is ook STEAM-specialist Annemarie van Es aanwezig om door te praten over het Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics (STEAM) onderwijs dat binnen De Haagse Scholen ontwikkeld is.

Ik heb Ingeborg en Maurice aan elkaar voorgesteld en zij hebben direct spijkers met koppen geslagen. Op vrijdagochtend staat de vakleerkracht van DoeDagen al in de klas bij de leerlingen van groep 4 en 5.'

‘Zo snel, daadkrachtig maar ook inhoudelijk passend kan het zijn.’

 

Kunnen onze kennismakelaars ook iets voor jouw school betekenen? Neem contact op!

 

WeZijn Transvaal zomerschool

WeZijn Transvaal zomerschool