Op 18 april 2024 organiseerden we in samenwerking met CultuurSchakel en Haags KunstAtelier (HKA) een inspiratiemiddag op de Willem de Zwijgerschool. Leuk om te ervaren op welke manier een kunstinstelling en een school elkaar versterken in betekenisvol onderwijs. Lees hier meer over de inspiratiemiddag en bekijk onze vlog.

Les van Haags Kunstatelier op Willem de Zwijgerschool in Den Haag

Het was mooi om te zien dat de lessen van juf Carin Hack van het HKA inhoudelijk aansluiten bij de visie van de school en gekoppeld zijn aan de leerlijnen.

Al jarenlang werken de school en de vakprofessionals van het HKA met elkaar samen. Ze dragen bij aan het ontwikkelen van de talenten van alle leerlingen. Tijdens themaweken werken ze met halve groepen en gedurende de projecten bewust met de hele groep. De leerkrachten kijken graag bij de lessen, zodat ze inspiratie kunnen op doen.

Het plezier bij de kinderen is duidelijk aanwezig. En wat zijn ze trots op de op het creëren van kunstige werken: 'Ze voelen zich vrij om binnen de gestelde kaders buiten de lijntjes te kleuren. 

 

We hebben nog een aantal tips voor een succesvolle samenwerking meegekregen :

  • Maak vooraf duidelijke afspraken
  • Verleen autonomie en vrijheid
  • Creëer een eigen ruimte 


Heeft de vlog je aan het denken gezet over anders organiseren? 

Neem contact op met kennismakelaar Juul van der Meer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-47778111