De dr. Willem Drees is een openbare school en onderdeel van De Haagse Scholen. De ongeveer 300 leerlingen krijgen les in de dynamische en multiculturele Haagse wijk Laakkwartier. Met een team van 32 leerkrachten, leerkrachtondersteuners en onderwijsassistenten dragen ze dagelijks vanuit een growth mindset bij aan de persoonlijke ontwikkeling van hun leerlingen.

Samenwerking tussen De Kameleon en iTeachers

Directeur Chico de Miranda: “We willen dat onze leerlingen vertrouwen krijgen en beseffen dat zij kunnen groeien, dat zij eigenaar zijn van hun eigen leerproces.”

Het team zorgt voor kwalitatief goed onderwijs; een stevige basis van kennis en vaardigheden. Ze hebben de ambitie meer kansen te creëren voor hun leerlingen in de maatschappij. Om dit te realiseren werken ze onder andere samen met externe vakbekwame professionals. Met groot succes!

Chico de Miranda: 'Elke vrijdag bieden we onze leerlingen dans, theater en muziek. De lessenserie is leuk en leerzaam en sluit aan bij wat wij als school beogen. Na elke vakantie wordt er op een nieuwe uitdagende manier invulling gegeven aan het programma.'

Samen met de aanbieders op Andersom Den Haag kom je tot de gewenste verrijking van jouw onderwijs. Welke workshop, kortlopende lessenserie of structurele inzet sluit aan bij jouw ambities? Stem wensen en verwachtingen af zodat je elkaar versterkt.

‘Op dit moment staan vakprofessionals ook op de woensdagen voor de groep. Het vergroot de motivatie bij de leerlingen en draagt direct bij aan het verlagen van de werkdruk binnen mijn team’

Chico de Miranda – Directeur dr. Willem Dreesschool

Op de Drees willen ze extra aandacht gaan besteden aan voeding, bewegen en de motorische ontwikkeling. Onze kennismakelaars Marthe Brinkel en Leora Tonus zijn actief betrokken bij dit proces.

We hebben Chico de vraag gesteld welke tips hij andere scholen zou willen geven:

  • Nodig potentiële vakbekwame krachten uit en bespreek de mogelijkheden en verwachtingen.
  • Zorg voor een vast aanspreekpunt. Op de Drees is een leerkracht aangesteld als KOO-coördinator.
  • Geef ze een warm welkom, zorg voor een introductie vooraf bij het team en informeer ouders en leerlingen op tijd.
  • Organiseer regelmatig een bijeenkomst om ervaringen te delen en samen de kwaliteit te bewaken.

Daarnaast geeft hij aan dat het belangrijk is dat aanbieders zich vooraf goed verdiepen in de school. De wijk, de leerlingpopulatie, de visie van de school, etc. Een goede voorbereiding zorgt voor een fijne start voor alle betrokkenen.

Op de schoolwebsite vind je meer informatie over de Drees. Wil je graag eens sparren met onze kennismakelaars? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

willemdrees02

dummy image