Ontdekkend tuinieren Wat zullen we eten? Soep, een lekker stamppotje of een pastasalade? Samen met de leerlingen kiezen we een gerecht waarvoor we de planten in een eigen tuin gaan verbouwen.

Ontdekkend tuinieren

Wat zullen we eten? Soep, een lekker stamppotje of een pastasalade? Samen met de leerlingen kiezen we een gerecht waarvoor we de planten in een eigen tuin gaan verbouwen. Tijdens de lessen zullen de leerlingen niet alleen tuinieren, maar gaan ook op onderzoek uit.
Zelf zullen ze bijvoorbeeld ontdekken waaruit tuingrond bestaat of welke invloed het weer heeft op de groei van planten.
Op de tuin wordt de klas in 2 groepen verdeeld. Eén groep begint met tuinieren, de andere groep gaat onderzoeken doen, halverwege wordt er gewisseld. De leerkracht begeleidt de onderzoeken, de docent van Milieueducatie begeleidt het tuinieren.
Het programma bestaat uit 1 les op school (duur ca. 60 minuten) en 6 lessen (duur van elke les ca. 75 minuten) op een tuin in de buurt van de school. De laatste les is na de zomervakantie en duurt 150 minuten.

Compact programma

De mogelijkheid bestaat om het programma compact te volgen (bijvoorbeeld omdat er geen tuin dicht in de buurt van de school is). Het programma bestaat dan uit 1 les op school (duur ca. 60 minuten) en 4 lessen op de tuin (duur ca. 2,5 uur).

Let op

De laatste les is na de vakantie en dus in groep 6 of 7.

Wat moet je weten

Natuur & milieu
Groep 5, Groep 6
Tijdens schooltijd
Buiten de school
Tijdsduur: 1,5 uur
Kort (2-5 weken)
(Exacte periode in overleg met de school)
Leerkracht

Kosten

Totaalprijs: Voor Haagse basisscholen is het aanbod gratis

Over de aanbieder

Bij Natuur- en milieueducatie (NME) Den Haag vind je volop activiteiten en materialen om lessen natuur- en milieueducatie op een praktische en aansprekende manier te kunnen invullen.