In onze duurzame kookworkshops geven we de leerlingen mee:
- wat de waarde en herkomst is van de producten door middel van een interactieve introductie. (De eerste 10-15 minuten doen wij ‘De Verspillingsvrije Quiz’).
- dat groente en fruit met gekke vormen ook lekker zijn.
- hoe ze het plezier en de vaardigheid van het koken (terug) kunnen krijgen door zelf te koken en te proeven.
- hoe ze wat ze geleerd hebben om te kunnen zetten in tips om thuis verspilling tegen te gaan.
We sluiten de workshop natuurlijk af met 15 tot 20 minuten samen eten en proeven.
Optioneel: we sluiten de kookworkshop af met het aanbieden van het eten aan andere klassen, of we organiseren een pop-up buffetrestaurant waarbij de gemaakte gerechten aangeboden worden aan de ouders of de andere leerlingen.
Optioneel: de les is onderdeel van lessen over duurzaamheid, of wij komen zelf een reeks geven van 6-8 kooklessen.
Wat moet je weten
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
(Exacte periode in overleg met de school)
Kosten
Over de aanbieder
Met The Waste To Success organiseren we een creatieve kookworkshop in de klas! Met geredde, lokale en seizoensgebonden ingrediënten.
Meer over: Stichting The Waste To Success