THE WASTE TO SUCCESS is een stichting die zich inzet tegen voedselverspilling. Een project- en educatiebureau met een sociaal hart, dat gelooft: de weg naar succes is nooit perfect.
Mara Lin, Stijn en Anne Luz organiseren smaaklessen, kookworkshops, catering, quizzen en projecten op maat. Allemaal gericht op kinderen kennis laten maken met hoe ze mee kunnen strijden tegen voedselverspilling, op een eenvoudige en toegankelijke manier. Met ingrediënten die gered, lokaal en in het seizoen zijn.
Kookworkshops in de klas
Wij gaan koken met de leerlingen! Ze zullen zelf aan de slag gaan met het voelen, het ruiken en vooral het proeven van de ingrediënten die wij gered of geoogst hebben. Hierbij gebruiken ze hun creativiteit om van iets ongewoons, iets wat normaliter wordt weggegooid, iets ongewoon lekkers te maken.
Met deze workshop willen we de leerlingen meegeven:
- Wat de waarde en herkomst is van de producten door middel van een interactieve introductie.
- Dat groente en fruit met gekke vormen ook lekker zijn.
- Hoe ze het plezier en de vaardigheid van het koken (terug) kunnen krijgen door zelf te koken en te proeven.
- Tips om thuis voedselverspilling tegen te gaan.
Wij zorgen voor alle benodigde materialen en ingrediënten. Van de groepsleerkracht verwachten we een kleine voorbereiding. Onze voorbereidende huiswerkopdracht laat de leerlingen vooraf al nadenken over voedselverspilling en in welke mate dit thuis bijvoorbeeld plaatsvindt.
Eventueel valt onze kookworkshop in een langer lesprogramma over voedsel en duurzaamheid.