Door zelf aan de slag te gaan en hun eigen gezonde snoepjes te maken, leren kinderen over voeding, gezondheid en 'goed eten'.

Tijdens de workshop van Sjef Torrie (Thorwald Voss) leren de kinderen meer over suiker en bewerkt voedsel; wat is het precies en wat doet het met je lichaam. Ook leren de kinderen tijdens de workshop hoe je met elkaar omgaat in een groep en hoe je met elkaar samenwerkt. Ook maken zij kennis met verschillende ingrediënten en technieken waarmee ze zelf snoep gaan maken. De workshop DIY gezond snoep maken past binnen het thema 'voeding en gezondheid'. 

Na de introductie krijgen de kinderen van Sjef Torrie een door hem ontwikkeld DIY (doe-het-zelf) snoeppakketje waar zij zelf gezond snoep mee kunnen maken. De ingrediënten zijn allemaal vegan, dat is zijn specialiteit.​

Inhoud van het pakketje:

  • Zuurmat van mango- of bosvruchten
  • Verse dadelpuree
  • Zoethout
  • Stukje kokosbrood,
  • Gezonde winegum,
  • Lolly van isomalt
  • Velletje ouwel 
  • Bieten- en wortelverf

De ingrediënten worden samen met een houten mesje, kwastje en een touwtje verpakt in vetvrij papier en als placemat opgerold aangeleverd. Na de workshop mogen de kinderen uiteraard hun zelfgemaakte snoep meenemen.

De workshops kunnen op school gegeven worden, of in het atelier van Sjef Torrie. 

 

Wat moet je weten

Kunst & cultuur
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd, Tijdens pauzes, Tijdens vakantie, Na schooltijd
In en om de school, Buiten de school
Tijdsduur: 1,5 uur
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig
(Exacte periode in overleg met de school)
Leerkracht
Kerndoelen: 34, 37, 44, 55

Informatie over de locatie

Adres 1:
Paviljoensgracht 133
Den Haag

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per keer
Totaalprijs: 150 euro (inclusief materiaalkosten en voorbereidingskosten)
Verwachte reiskosten: Afhankelijk van locatie. Buiten Den Haag worden reiskosten gerekend.

Over de aanbieder

Sjef Torrie geeft gezonde DIY snoepworkshops om de wereld een beetje beter te maken en kinderen kennis te laten maken met beter eten.