Sexting... Wat is dat precies en wat zijn eigenlijk de regels bij dat onderwerp? Veel kinderen weten het niet, maar krijgen er wel mee te maken. Samen gaan we het gesprek aan. Zo zorgen we ervoor dat we situaties kunnen herkennen en vervelende dingen kunnen voorkomen!

In de les ‘Sexting’ bespreken we wat sexting is, waar het voornamelijk op voorkomt en wat de gevolgen kunnen zijn. We leggen bovendien uit dat het ontvangen en versturen van seksueel getinte foto’s en filmpjes verboden is en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Daarbij leggen we verschillende soorten van berichten uit, waaronder het gebruik van emoji’s. Ook achterhalen we het gebruik van apps als Snapchat en websites als Omegle met betrekking tot sexting. Ook bespreken we de stappen die een leerling kan ondernemen zodra het te maken krijgt met sexting en wat je kunt doen als je seksuele content online tegenkomt. Nadat de leerlingen een video van Digiwijzer hebben gezien, gaan ze aan de slag met een werkblad en gaan we het gesprek aan. Daarin is uiteraard ruimte om te praten over ervaringen en vragen.

Wat moet je weten

Burgerschap & persoonlijke ontwikkeling, Media & digitale geletterdheid
Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: 1,5 uur, Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig, Kort (2-5 weken), Half schooljaar, Heel schooljaar
Niet nodig

Kosten

Prijsvorm: Prijs is afhankelijk van de omvang van de opdracht
Totaalprijs: In overleg, daar komen we samen wel uit!
Verwachte materiaalkosten: -
Verwachte reiskosten: -

Over de aanbieder

We hebben maar één missie:een Digiwijzer Nederland. Iedere leerling, leerkracht en ouder Digitaal Geletterd! Daarnaast zetten wij ons in voor Burgerschap. Samen maken we het verschil!