Onzeker zijn we allemaal wel eens. Dat is niet leuk, maar we kunnen elkaar wel helpen. Door de invloed van social media kan het zijn dat je er sneller mee te maken krijgt. Er wordt namelijk vaak een heel ander beeld en een heel ander "normaal" getoond. Hoog tijd om daar eens op te reflecteren en samen het gesprek aan te gaan!

Op social media staan veel perfecte foto’s en video’s, maar vaak is het allemaal niet zo perfect als men denkt. Het delen van alleen maar leuke dingen en perfecte foto’s zorgt voor veel onzekerheid. Leerlingen leren om bewuster naar social media te kijken. Leerlingen zien in dat veel mensen vaak de leuke kanten van het leven online laten zien en dat kan zorgen voor een onrealistisch beeld. Nadat de leerlingen een video van Digiwijzer hebben gezien, gaan ze aan de slag met een werkblad en gaan we het gesprek aan. Aan de hand van een aantal afbeeldingen mogen de leerlingen raden waar iemand onzeker over is en zelf gaan ze ook nadenken over eigen onzekerheid.

Wat moet je weten

Burgerschap & persoonlijke ontwikkeling, Media & digitale geletterdheid
Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig, Kort (2-5 weken), Half schooljaar, Heel schooljaar
(Exacte periode in overleg met de school)
Niet nodig

Kosten

Prijsvorm: Prijs is afhankelijk van de omvang van de opdracht
Totaalprijs: In overleg, daar komen we samen wel uit!
Verwachte materiaalkosten: -
Verwachte reiskosten: -

Over de aanbieder

We hebben maar één missie:een Digiwijzer Nederland. Iedere leerling, leerkracht en ouder Digitaal Geletterd! Daarnaast zetten wij ons in voor Burgerschap. Samen maken we het verschil!