Nieuwe vrienden maken...! Dat kan online natuurlijk hartstikke leuk zijn. Maar helaas ook gevaarlijk. Daarom bespreken we samen de voordelen en risico's. Dan weet je waar je op moet letten!

In deze les bespreken we wat een echte vriendschap inhoudt en wat de gevaren kunnen zijn van online vriendschappen. Leerlingen beseffen namelijk niet altijd het belang van zorgvuldig handelen op sociale netwerken of in games. In deze les leren de leerlingen meer over vriendschap, nepaccounts en verwachtingen. Daarnaast herkent een leerling aan het eind van de les een aantal signalen van ongewenst gedrag en hoe je hiermee om moet gaan. We bespreken wat je moet doen voordat je met iemand afspreekt uit de onlinewereld en waarom iemand een nepprofiel zou aanmaken. Nadat de leerlingen een video van Digiwijzer hebben gezien, gaan ze aan de slag met een werkblad en gaan we het gesprek aan.

Wat moet je weten

Burgerschap & persoonlijke ontwikkeling, Media & digitale geletterdheid
Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig, Kort (2-5 weken), Half schooljaar, Heel schooljaar
(Exacte periode in overleg met de school)
Niet nodig

Kosten

Prijsvorm: Prijs is afhankelijk van de omvang van de opdracht
Totaalprijs: In overleg, daar komen we samen wel uit!
Verwachte materiaalkosten: -
Verwachte reiskosten: -

Over de aanbieder

We hebben maar één missie:een Digiwijzer Nederland. Iedere leerling, leerkracht en ouder Digitaal Geletterd! Daarnaast zetten wij ons in voor Burgerschap. Samen maken we het verschil!