Leerlingen leren op jonge leeftijd bewust te worden van de wereld om hen heen. Ze leren zuinig om te gaan met dier en natuur.

Speciaal voor Junior Campus heeft een aantal studenten lessen over duurzaamheid ontwikkeld. Belangrijke thema’s hierbij zijn: bewustwording energiegebruik, -behoefte en -verspilling, het klimaat, afval.

De leerlingen berekenen bijvoorbeeld hun eigen footprint, bedenken manieren om hun eigen school te verduurzamen en leren meer over windenergie.

Begrippen:
Constructies, sterk zwaar, gewicht, brug, boog, blok, experimenteren

Vaardigheden:
Nieuwsgierig zijn, samenwerken, waarnemen, samenhang ontdekken, kritisch denken, vastleggen, presenteren, verklaren, vertrouwen, vragen stellen, creatief nadenken

Duur: 
4, 6 of 8 lessen van 60 minuten

Structuur:
Onze lessen en projecten zijn zo opgebouwd dat ze voor verschillende doeleinden en breed inzetbaar zijn. De lessen kunnen ingezet worden voor kleinere groepen, zoals bijvoorbeeld een plusklas, leerlingenraad of naschoolse activiteit, maar ook voor hele klassen in het kader van de werkdrukverlaging of invulling 5e schooldag.

Prijsinformatie:
De prijzen van onze lessenseries en projecten zijn afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en de lessenserie (keuze uit 4, 6, 8, 10 of 12 lessen) of projecttype.

Neem contact met ons op om een gedetailleerde offerte te ontvangen. In overleg is maatwerk mogelijk. We vinden altijd een passende oplossing.

Een volledig overzicht van onze lessenseries en projecten kun je vinden op https://juniorcampus.nl/ons-aanbod/

Wat moet je weten

Burgerschap & persoonlijke ontwikkeling, Natuur & milieu, Wetenschap & techniek
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd, Tijdens vakantie, Na schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: 1,5 uur
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Vakantie tot vakantie (6-8 weken)
(Exacte periode in overleg met de school)
Niet nodig
Kerndoelen: 33, 42, 44

Kosten

Prijsvorm: Prijs is afhankelijk van de omvang van de opdracht

Over de aanbieder

Junior Campus ontwikkelt lessen en concepten waarin we leerlingen op een eigentijdse manier kennismaken met Wetenschap & Technologie en onderzoekend en ontwerpend leren.