Voordat de leerlingen hiermee starten, leren ze eerst over democratie en de rol van de burger in onze samenleving. Ze oefenen met discussiëren, overleggen, presenteren. Ze leren omgaan met ander meningen en moeten proberen om consensus te vinden.
Als ze dit in de vingers hebben gaan ze kijken wat ze zouden willen veranderen en hoe ze er voor kunnen zorgen dat het ook werkelijk doorgaat.
Begrippen:
Democratie, burgerschap, vaardigheden, grondwet, stemrecht, samenleving, rechten, meerderheid, respect, draagvlak, planning, consensus, racisme.
Vaardigheden:
Nieuwsgierig zijn, samenwerken, waarnemen, samenhang ontdekken, kritisch denken, vastleggen, presenteren, verklaren, vertrouwen, vragen stellen, reflecteren.
Duur:
4, 6, 8 of 12 lessen van 60 minuten
Structuur:
Onze lessen en projecten zijn zo opgebouwd dat ze voor verschillende doeleinden en breed inzetbaar zijn. De lessen kunnen ingezet worden voor kleinere groepen, zoals bijvoorbeeld een plusklas, leerlingenraad of naschoolse activiteit, maar ook voor hele klassen in het kader van de werkdrukverlaging of invulling 5e schooldag.
Prijsinformatie:
De prijzen van onze lessenseries en projecten zijn afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en de lessenserie (keuze uit 4, 6, 8, 10 of 12 lessen) of projecttype.
Neem contact met ons op om een gedetailleerde offerte te ontvangen. In overleg is maatwerk mogelijk. We vinden altijd een passende oplossing.
Een volledig overzicht van onze lessenseries en projecten kun je vinden op https://juniorcampus.nl/ons-aanbod/
Wat moet je weten
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
(Exacte periode in overleg met de school)
Kosten
Over de aanbieder
Junior Campus ontwikkelt lessen en concepten waarin we leerlingen op een eigentijdse manier kennismaken met Wetenschap & Technologie en onderzoekend en ontwerpend leren.
Meer over: Junior Campus