Iedereen groeit met JINC

Over ons

JINC zorgt dat leerlingen uit wijken met veel sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten. Dit doen we door hen onder te dompelen in de praktijk.

JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt. Den Haag kent een tweedeling tussen arm en rijk en dat zorgt voor veel kansenongelijkheid. Gelukkig zit de hofstad ook barstensvol veerkrachtige jongeren, bevlogen professionals en betrokken bedrijven. JINC brengt hen samen. 

Onze trainingen worden (grotendeels) gegeven door vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Dit heeft twee belangrijke voordelen:

  • de trainer, coach of begeleider wordt door de leerlingen erg serieus genomen; ze hebben immers geen docent maar iemand uit de praktijk voor zich. Het geleerde blijft daardoor langer hangen.
  • de inzet van professionals zorgt ervoor dat de belasting in tijd voor de school relatief klein blijft.

JINC legt alle contacten met bedrijven en zorgt ervoor dat er steeds voldoende vrijwilligers en bedrijven zijn die mee willen doen. Daarnaast hebben we voor elk project een lesprogramma ontwikkeld dat docenten kunnen volgen ter voorbereiding en reflectie. Ook briefen we deelnemende vrijwilligers en docenten over hun taak.

Ben je geïnteresseerd om met je school mee te doen? Dan gaan we graag met je in gesprek over het vormgeven van een samenwerking die past bij jou en ons.