Alle kinderen de meest gezonde basis!

Over ons

Spelenderwijs leren over gezond eten met toffe lessen. Tijdens kookles van een échte Soeperchef ervaren kinderen hoe leuk het is om meer te weten over gezond eten en hun eigen lichaam.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen om op te groeien tot gezonde en gelukkig mensen. 

Dat gezond eten niet stom of moeilijk is bewijzen wij met onze toffe lessen.

KOOKLESSEN (Soeperchef)

Tijdens de kooklessen (1,5 uur - kleuters 45 minuten) gaan de kinderen zelfstandig een gerecht maken. Ze leren begrijpend lezen, samenwerken, vooruit denken en natuurlijk vaardigheden als snijden, wegen en omgaan met hitte.

De les wordt altijd afgetrapt met een korte intro over waar eten vandaan komt, wat je lichaam nodig heeft en hoe je goed voor je lichaam zorgt met voeding.

Alle kinderen krijgen een eigen koksmuts en na afloop een échte Soeperchef sticker!

We nemen voor ieder kind bakjes mee zodat ze hun eigen maaltijd ook mee naar huis kunnen nemen om thuis trots te laten zien en proeven.

Ook krijgen de kinderen het recept mee naar huis.

VOEDINGSLESSEN (S'kool)

In elke klas verzorgen wij een workshop van 1,5 uur verzorgen (kleuters 45 minuten). Tijdens de workshop gaan we spelenderwijs aan de slag met een thema van gezonde voeding. We doen leuke opdrachten, spelletjes en gaan creatief aan het werk. De lessen staan in het teken van de Superkrachten van Groente en Fruit.

De workshops worden per klas aangepast aan de leeftijd.