Digitale Geletterdheid, Robots, Hacking & Security

Over ons

Ontdek iTeachers! De specialist in inspirerend onderwijs. Wij verzorgen onderwijs op het gebied van Digitale Geletterdheid.

Wat wij doen
iTeachers ontzorgt scholen op het gebied van Digitale Geletterdheid. In de 21ste eeuw is ICT niet meer weg te denken uit ons dagelijks doen en laten. Vrijwel alle apparatuur die wij gebruiken is verbonden met het internet en/of wordt aangestuurd middels een toetsenbord of scherm. Op veel scholen is de leerlijn hieromtrent nog niet volledig ingericht, of beschikt men nog niet over het juiste personeel. Dit is waar iTeachers om de hoek komt kijken!

Om leerlingen uit het (speciaal) basisonderwijs optimaal te laten meekomen in de huidige kennis- en informatiemaatschappij, zijn de lessen van iTeachers gecreëerd met een sterke focus op de praktijk en verdieping op het vakgebied ICT. Hierbij zijn leren door te doen en het ontdekken van talenten enkele van onze speerpunten.

Voor het samenstellen van ons lesmateriaal volgen wij de leerlijn ‘Digitale Geletterdheid’ vanuit SLO. Hiermee kunnen wij elke school van A tot Z adviseren en ontzorgen op het gebied van het implementeren van Digitale Geletterdheid. Zo ben je verzekerd dat alle leerdoelen worden behaald!

Lessen in Digitale Geletterdheid
De lessen Digitale Geletterdheid van iTeachers worden gegeven in blokken van 8 tot 10 weken per klas. Per blok behandelen wij onderdelen uit de 6 hieronder opgesomde domeinen.

  • Digitale Informatievaardigheden
  • Computational Thinking
  • Praktische ICT-vaardigheden
  • Mediawijsheid
  • Robotica
  • Hacking & Security

De lessen variëren van robots programmeren, 3D-modelleren en printen, vliegen met drones, games maken in Virtual Reality, hoe werkt een computer, een eigen website bouwen, nepnieuws herkennen en maken, de invloed van media, hacken en het bewaken van jouw online identiteit en nog véél meer!

In samenspraak kunnen wij onze lessen ook laten aansluiten op lopende thema’s of projectweken.

Zien wat iTeachers doet?
https://youtu.be/golsOqr7CXk