Samen laten wij kinderen groeien!

Over ons

‘Iedereen een Meester’ is een stichting voor vrijwilligers en scholen. Zij is ontstaan vanuit de behoefte van basisscholen in Den Haag om ondersteuning te krijgen op allerlei gebieden.

“It takes a whole village to raise a child” Dit Afrikaanse spreekwoord zegt dat een gehele gemeenschap nodig is om een kind te laten groeien in een veilige en gezonde omgeving. 'Iedereen een Meester' is de Nederlandse vertaling hiervan.

Onze missie

‘Iedereen een Meester’ is een stichting voor vrijwilligers en scholen. Zij is ontstaan vanuit de behoefte van basisscholen in Den Haag om ondersteuning te krijgen op allerlei gebieden. Iedereen een Meester gelooft erin dat door een andere manier van organiseren er nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd. Zo heeft zij een grote pool van vrijwilligers met uiteenlopende expertises en kwaliteiten: de Meesters.

Iedereen een Meester zorgt voor de matching van de vraag vanuit scholen en het aanbod vanuit de maatschappij. We zien een grote belangstelling in de samenleving om bij te dragen. Met deze manier van werken ontzorgt de stichting scholen, werken we aan kansengelijkheid van kinderen en wordt de hele samenleving er beter van.

Onze identiteit

  • Wat maakt ons uniek?

Wij zetten de aanwezige kennis en energie in de samenleving belangeloos in om leerkrachten te helpen. Zo spelen we in op de behoeften van kinderen en scholen. Wij bieden vrijwilligers de mogelijkheid om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij en hun kennis en kunde te delen. We doen dat met veel persoonlijke aandacht voor ieder van onze Meesters.

  • Wie zijn we en waar staan we voor?

Iedereen een Meester bundelt gedreven mensen die vanuit hun vakgebied of enthousiasme een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen en onze maatschappij. Iedereen is een Meester en met de extra aandacht die we daarmee realiseren ondersteunt de stichting scholen. 

  • Wat maakt ons trots?

Als we kunnen concluderen dat we de kinderen daadwerkelijk weten te inspireren, stimuleren en faciliteren in hun ontwikkeling. En als wij zien dat zij het beste uit hun eigen talent halen, samen met hun leerkrachten.

Wat doen we

Samen zijn we aan zet om scholen te helpen en ervoor te zorgen dat kinderen die kennis, inspiratie en ondersteuning krijgen die nodig is om zich op een goede manier te ontwikkelen. Dit doen we door de kennis en expertise van vrijwilligers kosteloos aan te bieden aan scholen met een ondersteuning die past bij de wensen en behoeften van de school. 

Onze ‘Meesters’

Onze vrijwilligers hebben één gemeenschappelijke drijfveer: zij willen graag een betekenisvolle bijdrage leveren. Aan de maatschappij in het algemeen, en aan scholen en leerlingen in het bijzonder. Daarnaast willen zij eigen ervaring en kennis doorgeven, actief bezig zijn om vrije tijd in te vullen en/of ervaring opdoen voor een loopbaan in het onderwijs. Aan Iedereen een Meester de taak hen te verbinden aan de vraag van scholen. En dat doen we graag.