Op 31 mei werd Andersom Den Haag feestelijk gelanceerd in de aula van basisschool De Fontein in Den Haag.

Het lanceringsevenement werd op bijzondere wijze geopend door leerlingen van De Fontein, onder leiding van vakprofessionals van Team1001. De optredens lieten zien hoe belangrijk het is dat kinderen hun talenten mogen ontwikkelen en zorgden voor een prachtige start van het evenement. 

dummy image

dummy image

 
Dagvoorzitter Dieter Möckelmann betrad na de muzikale opening het podium en ging met diverse experts in gesprek over anders organiseren van het onderwijs. 

dummy image

Dennis Wiersma, minister voor primair en voortgezet onderwijs, droeg zijn steentje bij met een videoboodschap voor alle aanwezigen:

“Door samenwerking met vakmensen kun jij je concentreren op het geven van de lessen en heb je tijd voor andere taken. In jouw afwezigheid doen je leerlingen nieuwe kennis op en kunnen ze hun horizon verbreden. Ik wil oproepen jullie ervaringen met elkaar te delen. We hebben iedereen nodig en zeker ook dit initiatief.”

 

Hilbert Bredemeijer
Wethouder van de gemeente Den Haag:

“Het lerarentekort mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van onderwijs. Leraren moeten ondersteund worden om zich te kunnen blijven richten op hun kerntaak; lesgeven. Daarom doen we er in Den Haag alles aan om ook externe vakprofessionals bij het onderwijs te betrekken. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld via het nieuwe platform Andersom Den Haag dat we lanceerden.”

dummy image

 

dummy image

Emira Gazibara Bilkic
Directeur CBS De Spiegel van SCOH:

“Om echt een bijdrage te leveren aan terugdringing van het lerarentekort is het belangrijk dat vakdocenten meer meedraaien in een schoolteam.”

 

Judith Reijnen
Directeur SBO PH Schreuderschool van De Haagse Scholen:

“Fijn dat wij als school de nieuwe medewerkers mogen ontvangen en een tip voor alle schooldirecteuren in Den Haag: maak een account aan en zie wat er geboden wordt!”

dummy image

  

dummy image

Coralie van der Sijs
Directeur RKBS De Fontein van Lucas Onderwijs:

“Een mooie nieuwe stap in het anders organiseren en het verbreden van je onderwijsaanbod. Denken in kansen en mogelijkheden.”

Na de inspirerende gesprekken met diverse aanwezigen, was het tijd voor Hilbert Bredemeijer, Ewald van Vliet (Voorzitter College van Bestuur, Stichting Lucas Onderwijs) en Daniëlle Schiet (directeur Primair Onderwijs bij OCW) om Andersom Den Haag officieel te lanceren. Samen met de muzikale leerlingen van De Fontein, telden zij af. Met een druk op de rode knop en rondvliegende confetti, werd het platform feestelijk gelanceerd. Een speciaal moment voor alle genodigden, maar ook zeker voor de leerlingen die niet konden wachten om selfies te maken, handtekeningen te vragen en de aanwezigen het hemd van het lijf te vragen.

Lancering website Andersom bij RK De Fontein met Hilbert Bredemeijer

Lancering website Andersom bij RK De Fontein met Hilbert Bredemeijer

dummy image

dummy image

Voor de genodigden was er alle gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, te proosten, te verbinden en elkaar te inspireren. Vakprofessionals van 3SSport, CultuurschakelHaags Kunstalier, JINC Haaglanden en NME Den Haag waren aanwezig om kennis en ervaringen uit te wisselen met de genodigden.

Lancering website Andersom bij RK De Fontein met Hilbert Bredemeijer

Lancering website Andersom bij RK De Fontein met Hilbert Bredemeijer

dummy image

dummy image

dummy image

dummy image

Met de lancering van Andersom Den Haag zetten we een belangrijke stap met anders organiseren binnen het basisonderwijs. We kijken uit naar de positieve impact die het platform zal hebben want samen is er zo veel mogelijk!

Wil je meer weten over de mogelijkheden om Andersom Den Haag in te zetten binnen jouw school, of wil jij je als aanbieder aansluiten op het platform? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.